دستکش لاتکس از بهترین دستکش های یکبار مصرف پزشکی می باشد که به دلیل مقاومت بالایی که دارد در کارهای مختلف صنعتی و پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. بیشتر افراد در مکان هایی که احتمال انتقال عفونت و آلودگی های مختلف محیطی وجود دارد از دستکش لاتکس استفاده می کنند. این دستکش ها در ضخامت، رنگ های متنوع و اندازه های مختلف تولید می شوند و افراد می توانند با توجه به شرایط و سلیقه خود یک مدل آن را انتخاب کرده و استفاده کنند.
امکان تجزیه دستکش لاتکس در محیط زیست وجود دارد، این دستکش جنس پلاستیکی دارد و در ساخت آن از مواد طبیعی استفاده شده است. کیفیت بالای این دستکش باعث شده که بتوان از آن در زمان های طولانی استفاده کرد و وظیفه اصلی آن نیز محافظت از پوست در برابر آلودگی های مختلف ویروس ها و باکتری ها می باشد، از این نظر کاربرد دستکش لاتکس در پزشکی بسیار مهم و تاثیرگذار است. پزشکان با استفاده از این دستکش فضای کاری امنی را برای خود به وجود میآورند
انواع دستکش لاتکس
دستکش های لاتکس در دو نوع پودری و بدون پودر تولید و استفاده می شوند:
- دستکش لاتکس پودری:
دستکش لاتکس پودری از پلاستیک طبیعی یا همان لاتکس و پودر نشاسته ذرت تهیه می شود. دلیل استفاده از این پودر، افزایش مقاومت و انعطاف پذیری آن می باشد، انعطاف در دستکش باعث استفاده راحت تر از آن می شود.
- دستکش لاتکس بدون پودر:
دستکش لاتکس بدون پودر فقط با پلاستیک طبیعی مقاوم تهیه می شود و از مقاومت عالی در برابر نفوذ آلودگی و پارگی برخوردار می باشد و این نوع دستکش ممکن است برای برخی افراد باعث حساسیت پوستی شود، به همین دلیل اگر آلرژی یا حساسیت پوستی دارید بهتر است از دستکش لاتکس بدون پودر استفاده کنید و اگر حساسیت بیشتر است، بهتر است که از این نوع دستکش استفاده نکنید.
بیشتر بخوانید: تفاوت دستکش نیتریل با وینیل : مقایسه، مزایا و معایب
راهنمای ضدعفونی دستکش لاتکس
دستکش های لاتکس استفاده شده را باید فورا درآورده و به مدت 30 دقیقه در ماده ضدعفونی کننده قرار دهید. هنگام ضد عفونی کردن، دستکش باید برگردانده شود. از آنجایی که این دستکش ها سبک هستند معمولاً بر روی سطح مایع شناور می شوند، باید دستکش ها را با فشار دادن اشیا به طور کامل در ماده ضد عفونی کننده غوطه ور کنید. پس از تمیز کردن و خشک شدن دستکش های خیس شده باید بررسی کنید که آیا آسیب دیدند یا خیر، زیرا با کمترین آسیب دیگر نمی توان از این دستکش ها استفاده کرد. سپس پودر تالک را داخل کیسه دستکش بریزید و پس از استریل کردن در اتاق استریل نگهداری کنید . این نوع دستکش قابل ضدعفونی با اتانول می باشد .
ضد عفونی کردن این دستکش باعث خراب شدن آن می شود زیرا برخی از حلال ها ، دستکش ها را در خود حل می نمایند.
شستن قسمت بیرونی دستکش ها با صابون و یا مواد شوینده ملایم و آب داغ در حالی که هنوز روی دستان شما هستند می تواند به بهداشت آنها کمک کند، پس از شستشوی دستکش آنها را در مکانی با تهویه مناسب آویزان کنید تا خشک شوند. دستکش های تمیز را در جای خشک نگهداری کنید تا از رشد ویروس جلوگیری شود.
شما می توانید قسمت بیرونی دستکش را با یک محلول ضدعفونی کننده تمیز کنید تا میکروب باقی مانده از دستان شما از بین برود.
ویژگی های دستکش لاتکس
دستکش های لاتکس دارای ویژگی هایی از جمله موارد زیر هستند:
- ضخامت کم
- استفاده راحت
- ضد لغزش
- مقاومت بسیار بالا
- حفظ حس لامسه
- قابل استفاده برای مدت طولانی
نکته ی پایانی
دستکش لاتکس به دلیل مقاومت بالایی که دارد در امور مختلف پزشکی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. این دستکش جنس پلاستیکی دارد و در ساختار آن از مواد طبیعی استفاده شده است و کیفیت بالای آن باعث شده که بتوان از آن در زمان های طولانی استفاده کرد و از پوست دست در برابر باکتری ها ، ویروس ها و آلودگی های مختلف محافظت می کند.
دستکش لاتکس شامل دو نوع پودری و بدون پودر می باشد و نوع بدون پودر آن برای افرادی است که دارای حساسیت پوستی می باشند. از ویژگی های این دستکش می توان به استفاده راحت از آن، مقاومت بسیار بالا، قابل استفاده برای زمان طولانی، ضد لغزش و ضخامت کم اشاره کرد. برای ضدعفونی کردن این دستکش باید دستکش را به مدت 30 دقیقه در ماده ضدعفونی کننده قرار دهید و برای استفاده مجدد باید دقت کنید که دستکش آسیب دیده است یا خیر زیرا اگر آسیب دیده باشد نمی توان دوباره از آن استفاده کرد.